Kraft Global månedsrapport mai

Kraft Global leverte en avkastning på 1,8 prosent i mai.

Oljeprisen steg til over 70 dollar fatet i mai, og dette er et prisnivå vi ikke har sett siden 2018. Massevaksineringen bidrar til at verden begynner å normaliseres, noe som har økt etterspørselen etter råvarer, og samtidig sendt prisen opp.

De beste bidragsyterne forrige måned kom fra de mer sykliske sektorene, som finans, indutri og materialer. TCS Group, som er den russiske digitale banken Tinkoff Bank, var selskapet som leverte best avkastning. TCS Group kom med en solid rapport for første kvartal og det bidro nok til at aksjen steg. Banken kunne i kvartalsrapporten vise til en tosifret vekst på topplinjen, noe vi tror de også kommer til å levere i årene som kommer. Konkurransen blant banker i Russland er fortsatt lav, og selskapet har bygget opp en ekstremt brukervennlig digital bank, som tilbyr omtrent alle tjenester en konsumer trenger fra en bank. Målt i kunder er de verdens største digitale bank. Den lønnsomme veksten, kombinert med et ekstremt bra teknisk produkt og ledelse, tror vi kommer til å gi oss som aksjonær meget god avkastning over tid.

På den negative siden i porteføljen finner vi blant annet den nye investeringen i Norsk Solar. Vi forventer at denne kommer til å være noe volatil i det korte bildet, siden det er et ungt selskap notert på Euronext Growth, men på lengre sikt har vi stor tro på selskapet.

Vi tok en ny posisjon i det amerikanske industriselskapet Toro, som er mest kjent som leverandør av for eksempel gressklippere, snøfresere og lignende. Selskapet har lang historikk med lønnsom vekst, aksjonærvennlighet og er markedsledende i sin nisje. Disse kvalitetene fikk vi til en grei pris ettersom vi har en tidshorisont som strekker seg lenger enn fem år.