Er du lei nullrente?

Visste du at pengene dine taper seg i verdi ved å stå på en bankkonto?

Les mer

Kraft Høyrente månedsrapport desember

Kraft Høyrente leverte en avkastning på 6,91 prosent i 2020.

Kraft Global månedsrapport desember

Kraft Global leverte en avkastning på 6 prosent i desember.

Kraft Høyrente månedsrapport november

Kraft Høyrente leverte en avkastning på 1,67 prosent i november.

Kraft Global månedsrapport november

November ble en meget sterk måned for det globale aksjemarkedet, og Kraft Global leverte en avkastning på 14,6 prosent.

Kraft Høyrente månedsrapport oktober

Oktober ble en volatil måned for de globale markedene. Uroen var nok mest drevet av frykten for en kaotisk politisk tilstand etter valget i USA og oppblomstringen av Covid-19 i Europa.

Kraft Global månedsrapport oktober

Kraft Global leverte en avkastning på 0,86 prosent i oktober, mens indeksen falt 0,96 prosent.

Kraft Global månedsrapport september

Kraft Global leverte en avkastning på 0,5 prosent i september.

Kraft Høyrente månedsrapport september

Kraft Høyrente leverte en avkastning på 0,3 prosent i september. Her kan du lese månedsrapporten.

Forvalterbrev Kraft Global

Forvalter, Simen André Aarsland Øgreid, kommer her med med et forvalterbrev som forteller litt om endringene rundt forvaltningen av Kraft Global.

Kraft Global månedsrapport august

Kraft Global leverte en avkastning på 4,95 prosent i august, mye drevet av investeringer innen metall.

Kraft Høyrente månedsrapport august

Kraft Høyrente hadde en veldig god måned i august og leverte en avkastning på 2,07 prosent.

Ny leder i Kraft Fondene

Øivind Thorstensen er ny leder av Kraft Fondene.

Investorbrev Kraft Høyrente

Velkommen tilbake fra sommerferie! Her kommer forvalter, Øivind Thorstensen, med litt oppdatert informasjon om utviklingen i Kraft Høyrente.

Kraft Høyrente feirer ettårsdag

Med en avkastning på 6,5 prosent har Kraft Høyrentes 12 første måneder vært en fin reise. På ettårsdagen til fondet er det også omtalt i dagens Finansavisen.

Kraft Høyrente månedsrapport juli

Juli ble nok en god måned for Kraft Høyrente og fondet leverte en avkastning på 1,85 prosent.

Kraft Global månedsrapport juli

Fra midten av juni til slutten av juli har aksjene våre vært stabile. Nå begynner vi imidlertid igjen å se flyt av penger til billige aksjer, samtidig som selskapene overrasker med vesentlig sterkere resultater enn ventet.

Fem gode tips

Her er fem gode tips før du går i gang med å investere eller spare i et aksjefond.

Kraft Høyrente månedsrapport juni

Kraft Høyrente hadde en god utvikling i juni og leverte en avkastning på 5,48 prosent.

Kraft Global månedsrapport juni

Kraft Global hadde en god utvikling i juni og leverte en avkastning på 12,65 prosent.

Kraft Global månedsrapport mai

Kursmessig ble mai en ventemåned for Kraft Global. Kronekursen styrket seg vesentlig og er nå på et høyere nivå enn før nedstengningen. Siden markedet nådde bunnen i midten av mars har oppgangen vært veldig bra, og siden midten av mai har vi også sett at dette er støttet av fundamental bedring.

Kraft Høyrente månedsrapport mai

Selv om vi fortsatt lever i urolige tider ble mai en solid måned for Kraft Høyrente og markedet generelt. Kraft Høyrente leverte en avkastning på 3,58 prosent.

Kraft Global månedsrapport april

April ble en måned der aksjemarkedet hentet seg noe inn igjen etter det kraftige fallet måneden før. Kraft Global endte med en avkastning på 14,7 prosent for april.

Kraft Høyrente månedsrapport april

Kraft Høyrente leverte 7,7 prosent avkastning i april. Markedet fremstår nå som betydelig roligere og sannsynligvis er ting i ferd med å normalisere seg.

Påskehilsen fra Kraft Høyrente

Her kommer porteføljeforvalter i Kraft Høyrente, Øivind Thorstensen, med en siste markedsoppdatering før påsken for alvor starter.

Kraft Global månedsrapport mars

Kursutviklingen i de fleste aksje- og rentefond var fryktelig i mars. I vår portefølje sto energirelaterte selskaper for omtrent halvparten av nedturen, noe som skyldes at oljeprisen kollapset.

Kraft Høyrente månedsrapport mars

Mars ble en spesiell måned for Kraft Høyrente. Coronaviruset begynte for alvor å herje og store deler av verden ble stengt ned. Det ført til stor uro i samtlige finansmarkeder.

Brev til andelseierne i Kraft Høyrente

Her kommer porteføljeforvalter i Kraft Høyrente, Øivind Thorstensen, med en ny oppdatering om situasjonen i markedet.

Brev til andelseierne i Kraft Høyrente

Porteføljeforvalter i Kraft Høyrente, Øivind Thorstensen, kommer her med en markedsoppdatering om urolighetene som preger finansmarkedene.

Brev til andelseierne i Kraft Høyrente

Her kommer porteføljeforvalter i Kraft Høyrente, Øivind Thorstensen, med en ny oppdatering rundt den urolige situasjonen i finansmarkedene.

Til andelseiere i Kraft Høyrente

Vi opplever for tiden et svært urolig marked og derfor kommer jeg med en liten oppdatering på situasjonen til Kraft Høyrente.

Kraft Høyrente månedsrapport februar

Siden den veldig gode starten på 2020 har verden blitt rammet av coronaviruset. I februar ble også Kraft Høyrente påvirket negativt av urolighetene.

Månedsrapport Kraft Global februar

I februar har det meste handlet om coronavirus og uro i markedene, noe som også påvirket Kraft Global.

Månedsrapport Kraft Global januar

I desember økte vi selskapsandelen med eksponering mot Kina, men da coronaviruset lammet Kina i januar ga det en svak utvikling i porteføljen til Kraft Global.

Kraft Høyrente månedsrapport januar

Det norske kredittmarkedet startet året i ett forrykende tempo og fortsatte den fine utviklingen fra desember i fjor. Kraft Høyrente leverte 1,18 prosent til andelseierne i januar, og siden oppstart i august 2019, har fondet nå levert 4,22 prosent.

Slik sparer du en formue

Ved hjelp av det som er omtalt som «den sterkeste kraften i universet» kan du spare deg til en formue.

Månedsrapport Kraft Global

Den siste måneden i 2019 ble en brukbar måned for Kraft Global. Porteføljen la på seg 1,08 prosent og slo dermed indeks.

Månedsrapport Kraft Høyrente

Kraft Høyrente fortsatt den gode utviklingen og leverte i desember en avkastning på 0,69 prosent.

Gi aksjefond i julegave

Nå kan du gi en julegave som varer og vokser med årene.

Månedsrapport Kraft Høyrente

Med en avkastning på 0,66 prosent ble også november en god måned for Kraft Høyrente. Siden oppstart i august har vi levert 2,36 prosent til andelseierne våre.

Månedsrapport Kraft Global

Kraft Global hadde en god måned og leverte for november 3,78 prosent avkastning. Fondets avkastning hittil i år er ved utgangen av november på 12,02 prosent.

Polarcus - 80 prosent rabatt og lite gjeld?

FORVALTERBLOGGEN: Porteføljeforvalter i Kraft Global, Ross Porter, mener Polarcus-aksjen er kraftig undervurdert og setter et kursmål på 8 kroner. Her kan du lese hans begrunnelse.

Verdien av å eie en bank

FORVALTERBLOGGEN: Kraft Fondenes renteforvalter, Øivind Thorstensen, har sett nærmere på verdien av å eie en bank – og ikke minst hvorfor et eierskap i spesielt Kraft Bank kan lønne seg.

Månedsrapport Kraft Høyrente

Kraft Høyrente leverte en avkastning på 0,7 prosent i oktober og fortsatte dermed den gode trenden siden fondet startet opp i midten av august. Siden oppstart har rentefondet levert en avkastning på 1,7 prosent.

Månedsrapport Kraft Global

Med en avkastning på 5,47 prosent ble oktober en veldig god måned for Kraft Global. Måneden bar preg av at selskapene våre leverte mange positive nyheter og gode resultater.

Månedsrapport Kraft Global september

Kraft Global fikk en avkastning på 2,16 prosent i september. Fondets aksjer har ikke vært på moten i 2019, men vi begynner kanskje å se en forsiktig trend der investorene trekker pengene ut av de dyreste aksjene og inn mot de billigste aksjene. Her kan du lese hele månedsrapporten for september.

Månedsrapport Kraft Høyrente september

Vårt nye fond Kraft Høyrente har hatt en strålende start. I løpet av kort tid har forvaltningskapitalen vokst til nesten 250 millioner kroner og i samme periode har fondet levert en avkastning på 1 prosent. Her kan du lese månedsrapporten for september.

Månedsrapport Kraft Global august

August 2019 ble nok et eksempel på hvordan selskaper som går godt kan falle betydelig i verdi, men på kun én uke i september er mesteparten av fallet tatt igjen. Her kan du lese Kraft Globals månedsrapport for august.

Det er de dyre aksjene som knekker i en resesjon

Porteføljeforvalter Ross Porter mener det beste du kan gjøre i dagens aksjemarked er å investere i aksjer som er lavt priset. Her kan du lese forvalterbloggen.

Kraft Høyrente - det trygge valget

Kraft Fondene forvaltes av den erfarne renteforvalteren Øivind Thorstensen (bildet) og blir en viktig satsing for Kraft Finans i tiden som kommer.

Månedsrapport juni

Det ble en positiv måned for Kraft Global i juni og fondet la på seg 5,34 prosent. Markedet ga oss ingen drahjelp, men positive nyheter fra våre selskaper sørget for at vi gjorde det bedre enn verdensindeksen.

Trumps selvskudd

Porteføljeforvalter Ross Porter, tror Donald Trump og USA blir den store taperen i handelskrigen mot Kina. Her kan du lese hans betraktninger om den betente konflikten

– Sykliske kvalitetsselskaper til innbruddspris

FORVALTERBLOGGEN: Det finnes flere sykliske kvalitetsselskaper som er priset eksepsjonelt lavt. Vår forvalter, Ross Porter mener dette er en historisk mulighet.

Månedsrapport april

April ble en måned der flere av de største postene hadde en positiv utvikling og porteføljen steg med 2,6 prosent. Her kan du lese Kraft Globals månedsrapport for april.

Månedsrapport mars

Mars måned er unnagjort og det ble en litt spesiell måned da verdensindeksen steg med 2,1 prosent, mens Oslo Børs falt 0,3 prosent. Her kan du lese hele månedsrapporten for Kraft Global.

Derfor har Norwegian-aksjen blitt interessant

FORVALTERBLOGGEN: Lave forventninger, kutt i kostnader, nedleggelse av ulønnsomme ruter og salg av fly. Plutselig har Norwegian-aksjen blitt veldig interessant.

Sjekk det fallet i metallagrene! Dette blir en boom når det blir oppdaget

FORVALTERBLOGGEN: Vår porteføljeforvalter, Ross Porter, er ute med ny blogg. Denne gangen tar han for seg de hvilket enormt potensial som ligger i de rekordlave metallagrene.

- Hvorfor er verdsettingsforskjellene rekordstore og «ingen» snakker om det?

FORVALTERBLOGGEN: I denne bloggen av forvalter Ross Porter kan du lese om de enorme verdsettingsforksjellene i aksjemarkedet og hvilke muligheter de gir oss.

Månedsrapport februar

I februar fortsatte markedene i et positivt spor. Kraft Global hadde en avkastning på 1,8 prosent og ved utgangen av februar er fondet opp 10,4 prosent hittil i år.

Kraft Fondene er ny sponsor til Mol/Sørum

I Kraft Fondene satser vi alt på ekte fondsforvaltning. Nå slår vi også et slag for ekte idrettsglede.

Strålende start for Kraft Global

Med en avkastning på 8,50 prosent i januar har Kraft Global fått en meget god start på 2019.

Månedsrapport Kraft Global desember

Politisk usikkerhet ledet an i aksjemarkedets fall i desember. Her kan du lese månedsrapporten for Kraft Global.

Månedsrapport Kraft Global januar

Det ble en meget god måned for Kraft Global med en avkastning på hele 8,55 prosent. I Kraft Globals månedsrapport for januar kan du blant annet lese om at utsiktene for 2019 ser svært bra ut.

Derfor er dette en perfekt kjøpsmulighet

Fondsforvalter Ross Porter forteller om hvorfor han er positiv og tror aksjemarkedet går bedre tider i møte.

Ny frist for enklere aksjesparing

Også i 2019 kan du flytte penger du har i fond og aksjer over til en aksjesparekonto uten å måtte betale skatt på urealiserte gevinster.

- Verdiaksjer på vei inn igjen

Vår porteføljeforvalter Ross Porter forklarer hvordan aksjemarkedet fungerer under nedgangen og ikke minst hvordan det slår tilbake igjen.

Sparepengene dine trenger en personlig trener

Tunge løft krever fokus og lang trening. Filosofien er den samme i Kraft Fondene. Bjørn er en vinnerskalle som har løpt opp mange motbakker både i idretten og i næringslivet. Bli med på laget, så skal vi jobbe for å få sparepengene dine i form.

Porters KGB

Kjedelig, glemt og billig. Det er Ross Porters utgangspunkt når han jakter nye investeringer for Kraft Fondene. Vi kaller det ekte fondsforvaltning.

Månedsrapport Kraft Global November

Et kraftig fall i oljeprisen preget aksjemarkedet i november.

Månedsrapport Kraft Global Oktober

Oktober ble en veldig svak måned for aksjemarkedet. Sykliske aksjer fikk seg en knekk og dermed fikk også Kraft Global en svak måned.